Brunkman Photography - Min Obsbok
Min obsbok på birds@bruphoto

kameralogo

Observationer år 2007!

Blåmes
Helsingborg 2007-01-03
Så är det nytt år och det kommer förhoppningsvis att bringa en hel massa kul observationer. Ja, det återstår att se hur det blir. Vädermässigt har det börjat häftigt med en ganska svår storm redan på nyårsdagen. Inte på långt när så våldsam som förra årets Gudrun, men det var ju å andra sidan en orkan. Så starka vindar uppmättes inte på nyårsdagen även om Hanö noterade drygt 30 m/s. Vinden kulminerade sent på kvällen och mojnade under natten.

Jag är numera, och sedan en månad tillbaka, ägare till en digitalkamera av märket Canon. Nej, ingen EOS, så rik är jag inte. Det blev en PowerShot S3 IS. Den har 12x zoom vilket lär motsvara ett 432 mm teleobjektiv. Så det kommer säkert att bli en del bilder. Fotot på blåmesen (till vänster) är taget med nya kameran. Jag har (som nog synes) en hel del att lära innan jag behärskar kamerans alla möjligheter. Den har en massa knappar och en uppsjö olika menyer.

Nytt 2007
Årsrapporten har skrotats. Det skedde faktiskt redan 2006. Jag fortsätter med månadsrapporterna. De finns i menyn till höger där även årets specialrapporter finns.

pil Klicka här för att läsa om mina senaste observationer.

Mycket nöje!

Obs! Sidorna öppnar i s k pop-ups varför du måste ha Javascriptfunktionen i din webläsare påkopplad! Skulle webläsaren blockera pop-uperna håller du Ctrl nertryckt och klickar en gång till.

Förklaringar
Det förekommer en del saker som kan behöva förklaras. Här finner du dessa.

ÅF - Årets första observation*.
R - Arten finns rapportnoterad.

*För många arter är detta enda noteringen i rapporterna.

Frågor och svar
Har du frågor och / eller synpunkter går det bra att skicka mig e-post! Detta gör du enklast genom att klicka på länken nedan.
pil

Copyright © 2005 Brunkman Photography - All rights reserved